Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця важкий день народження випічка › Торт "Шоколадний сад"
Торт "Шоколадний сад"

Торт "Шоколадний сад"

Любителі солодощів, тримаєтеся! Ось він довгожданий гість на усіх святах, король усіх десертів і солодкої випічки - торт. Частування припаде до смаку усім любителям солодкого і смачного. Полуниця в доповненні з шоколадом у цьому торті подарує воістину фруктову насолоду. Шоколадна глазур, полунична начинка, і прикраси у вигляді листя передасть "чарівну нотку" шоколадного саду у вас удома. Ароматний чай або кава зігріють теплом в парі з тортиком і допоможуть подарувати подвійне задоволення. Спробувавши один раз, ви вже не зможете зупинитися. Все ще мрієте про такий шоколадний шедевр? Скоріш готуйте з нами!

Кількість порцій 10
Час приготування 160 хв

  1. 1. Вершкове масло — 450 г.
  2. 2. Цукор — 1,5 ст.
  3. 3. Яйце — 7 шт.
  4. 4. Млинцеве борошно — 350 г.
  5. 5. Молоко — 1 ст. л.
  6. 6. Розчинна кава — 2 ст.л.
  7. 7. Вершки (33%) — 200 мл.
  8. 8. Гіркий шоколад — 300 г.
  9. 9. Білий шоколад — 100 г.
  10. 10. Полуниця — 200 г.
  11. 11. Розпушувач — 1 ч. л.
  12. 12. Цукрова пудра — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Насамперед слід приготувати тісто. У глибокій мисці розтерти розм'якшене масло з цукром (можна збити міксером, вінчиком), туди ж додати яйце (по одному) і продовжувати збивати. Просіяне млицеве борошно, розпушувач, каву змішати в окремій мисці. Потім з'єднати усі інгредієнти і вимісити тісто.

  2. Гіркий шоколад поламати на невеликі шматки і розтопити на водяній бані (поки він повністю не розтане) і остудити. Білий шоколад просто покришити на шматки. Два види шоколаду додати в тісто і перемішати.

  3. Далі, розігріти духовку до 180ºС. Спочатку змастити вершковим маслом форму для торта, вистилати на дно папір для випікання і акуратно вилити тісто. Поставити випікати на дві години в духовку. Якщо корж почне підгорати, згори прикрити фольгою. Перш ніж вийняти готовий бісквіт з форми, дати йому трохи остигнути.

  4. Поки готується бісквіт, перейти до приготування крему. Спершу слід розтопити гіркий шоколад (150 г.) на водяній бані і змішати його з 1 ст. л. розчинної кави. Охолодити. До отриманої маси підмісити збитий білок (1 шт.), цукрову пудру, вершки (жирністю 33%), 100 г. вершкового масла і 3 ст. л. води. Все збити до отримання однорідної маси.

  5. Полуницю обмити і обсушити. Нарізати невеликими шматочками.

  6. Готовий бісквіт розрізати на 4 коржі. Кожен корж намазати кремом, посипати шматочками полуниці і скласти докупи.

  7. Прикрасою для торта можуть послужити будь-які міцні живі листки. В першу чергу листочки обмити і просушити на кухонному рушнику. Розтопити шоколад (чорний або білий). Змастити ним зворотну частину листка кухонным пензликом. Викласти на пергамент і помістити в прохолодне місце, дати їм остигнути. Після чого, акуратно відокремити пласт шоколаду від живого листочка.

  8. На верхівку торта натерти гіркий шоколад, що залишився. Прикрасити листочками.