Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця духовка борошно › Мафіны "Зебра"
Мафіны "Зебра"

Мафіны "Зебра"

Ці мафіни отримали свою назву через свій зовнішнішній вигляд. Все завдяки какао та сметані. Після випічки, розрізавши їх, ви отримаєте невеликі порції, колір яких схожий на малюнок зебри. Така випічка відразу приверне до себе увагу ваших діток, зацікавить їх. Вони із задоволенням візьмуться за чай з цими кексами. Прийдуться до смаку вони і дорослим - адже всі ми в душі ще діти. Адже незвичайні форми або види страв привертають увагу усіх. До того ж, на смак мафіни не менш цікаві. Вони принесуть вам і вашим рідним море задоволення, піднімуть настрій і запам'ятаються всім, як дуже смачні домашні часточки радості, зроблені саме вами.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Цукор — 225 г.
  2. 2. Вершкове масло або маргарин — 150 г.
  3. 3. Ванільний цукор — 2 ч. л.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Сметана — 200 мл.
  6. 6. Какао — 5 ст. л
  7. 7. Борошно — 200 г.
  8. 8. Розпушувач — 2 ч. л.
  9. 9. Молоко — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі для розм'якшення. Потім з'єднати його з цукром (3 ст. л. залишити) і ванільним цукром і розтерти.

  2. Збити яйця, перемішати. Додати сметану і ще раз добре перемішати до однорідності.

  3. У цю масу просіяти кефір і розпушувач і замісити досить рідке тісто.

  4. Потім розділити його на дві частини, в одну з них додати какао (2 ст. л.) і добре перемішати.

  5. Духовку разігріти до 180°C.

  6. У форми (якщо вони не силіконові, змастити їх вершковим маслом) викласти 1-2 ст. л. темного тіста.

  7. На нього викласти по 1-2 ст. л. світлого тіста.

  8. Зверху знову викласти темне тісто і таким чином, чергуючи шари, наповнити формочки на 2/3 висоти.

  9. Випікати мафіни в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин. Потім остудити.

  10. Тим часом приготувати шоколадну глазур. Для цього з'єднати в каструльці вершкове масло, молоко, цукор, що залишився і какао. Перемішати і довести до кипіння. Прокип'ятити 1 хвилину, зняти з вогню і остудити.

  11. Коли мафіни достатньо охолонуть, покрити їх глазур'ю.