Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця українська другі страви › Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками
Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками

Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками

Знамениті українські полтавські галушки - вони досить часто фігурують у народній творчості. Чого тільки варті розповіді Миколи Васильовича Гоголя... Читаючи ці цікаві оповідання про життя українського народу того часу, сам мимоволі починаєш занурюватися і уявляти собі в розумі яскраві сцени з побуту того часу. Полтава того часу неможлива без цих самих знаменитих полтавських галушок, рецепт яких ми вам сьогодні маємо честь надати. Ця страва насправді дуже проста у своєму приготуванні, але від цього не менш смачна і поживна. Загалом це справжня українська колоритна народна страва, яку ви зобов'язані спробувати.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 80 г.
  2. 2. Яйце куряче — 3 шт.
  3. 3. Вода — 0,5 ст.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Домашній сир — 600 г.
  6. 6. Шпик — 100 г.
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску висипати сир, додати сіль та яйця. Ретельно перемішати, сюди ж просіяти борошно, замісити тісто, накрити рушником, дати настоятися 10-15 хвилин.

  2. Поставити каструлю з водою на вогонь. У цей час нарізати шпик кубиками, обсмажити на розігрітій сковороді, додати в сковороду нарізану цибулю, смажити 3-4 хвилини до золотистого кольору.

  3. Тісто розкачати в ковбаску, нарізати на шматочки, висипати їх у киплячу воду в каструлі, варити поки не спливуть.

  4. При подачі, зверху висипати шкварки з цибулею. Можна варені галушки злегка підсмажити.