Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сир день народження сир › Сирні мафіни "Ніжне серце"
Сирні мафіни "Ніжне серце"

Сирні мафіни "Ніжне серце"

Якими ж приємними бувають ті моменти, коли робиш щось з любов'ю і натхненням, і вас оцінюють заслужено. Впевнені, зробивши сирні маффіни за нашим рецептом, ви будете винагороджені вдячними словами і поглядами всіх, хто спробує цю випічку. Адже сир робить ці кекси м'якими і повітряними. А з приводу начинки - ви можете обрати будь-який фрукт за вашим смаком. Заварний крем - справжнє "серце" випічки - робить кекси дуже легкими і приємними на смак. Такі мафіни точно не залишать байдужими нікого з ваших близьких. Тому сміливо беріться радувати їх цією смачною випічкою. Зробивши її, ви точно не прогадаєте.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Вершкове масло — 100 г.
  2. 2. Яйця — 2 шт
  3. 3. Цукор — 140 г.
  4. 4. Борошно — 130 г.
  5. 5. Розпушувач — 2,5 ч. л.
  6. 6. Сир домашній — 150 г.
  7. 7. Молоко — 150 мл.
  8. 8. Ванільний цукор — 1,5 ч. л.
  9. 9. Крохмаль — 5 ч. л.
  10. 10. Будь-які ягоди за смаком — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для крему патісьєр в одному яйці відокремити жовток (білок не знадобиться) і розтерти з крохмалем і 5 ч. л. цукру.

  2. Молоко закип'ятити з 5 ч. л. цукру і ванільним цукром, дати трохи охолонути.

  3. Частину молока влити до розтертого жовтка і добре перемішати.

  4. Молоко, що залишилося поставити на водяну баню, знову підігріти і тонкою цівкою влити в нього яєчну суміш. Варити при постійному помішуванні поки не згусне, потім прибрати з вогню і добре остудити.

  5. Духовку розігріти до 180°C.

  6. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення.

  7. Яйце, яке залишилося розділити на білок і жовток. Білок збити в густу піну з дрібкою солі і покласти в холодильник.

  8. Розм'якшене вершкове масло збити з сиром, цукром, що залишився і жовтком. У цю суміш  просіяти борошно і розпушувач, перемішати.

  9. Потім в тісто порціями додати збитий білок і акуратно перемішати знизу вгору в одному напрямку.

  10. У формочки для мафінів викласти трохи тіста, зверху покласти частину крему патісьєр і зверху знову закрити його тістом так, щоб заповнити формочки до кінця.

  11. На тісто зверху викласти ягоди.

  12. Випікати мафіни в розігрітій духовці близько 20 хвилин. Перед подачею дуже добре остудити - ці мафіни смачніші, коли холодні.