Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сир європейська сімейне свято сніданок › Сирна запіканка зі сливами
Сирна запіканка зі сливами

Сирна запіканка зі сливами

Останнім часом сирні запіканки стали користуватися великою популярністю. І не дивно. По-перше, головний компонент цих ласощів – корисний, натуральний молочний продукт, багатий вітамінами та цінними мікроелементами, необхідними для повноцінного харчування як дітей, так і дорослих. По-друге, готувати сирні запіканки – одне задоволення. Все, що Вам потрібно – змішати компоненти, вилити у форму і чекати приготування смакоти. Ну, і, по-третє, така запіканка – прекрасне поле для Ваших сміливих експериментів. Додавання найрізноманітніших компонентів може перетворити найзвичайнішу страву в справжній кулінарний шедевр. Вашій увазі чудова сирна запіканка зі сливами.

Кількість порцій 3
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сир знежирений — 200 г
  2. 2. Яйце куряче — 1 шт.
  3. 3. Крупа манна — 30 г
  4. 4. Цукор — 60 г
  5. 5. Сода — 3 г
  6. 6. Сливи — 200 г
  7. 7. Ваніль — 3 г
  8. 8. Йогурт без добавок — 100 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо сир зернистий, то протерти його через сито. Яйце збити з 2 ложками цукру до білого кольору. Додати до яєць манку, ваніль, соду. Тісто по консистенції має бути як сметана.

  2. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити маслом. Вилити у форму сирну суміш. Поставити форму в духовку і випікати близько 25-30 хвилин. Дістати запіканку з духовки і трохи охолодити.

  3. Сливи помити, розрізати на половинки або четвертинки і видалити кісточки. У сковороду додати 2 ложки цукру, половину загальної кількості слив і смажити на невеликому вогні близько 10 хвилин. Дістати сливи і викласти на тарілку. Другу половину слив подрібнити в блендері до стану пюре і додати його до сиропу в сковороді. Тушкувати близько 5 хвилин, потім трохи охолодити і змішати з половинками слив.

  4. Запіканку розрізати на порційні шматочки. Подавати трохи теплою, розклавши на тарілки, зі сливами та сливовим соусом. За бажанням можна прикрасити йогуртом, а зубочисткою зробити візерунок.