Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти шоколад торти борошно › Трюфельний домашній торт
Трюфельний домашній торт

Трюфельний домашній торт

Шоколадолюбителі, всі сюди. Вашій увазі чудовий десерт, який вб'є наповал своїм супер-шоколадним смаком – трюфельний домашній торт. Рай для справжніх ласунів. Тонкий шоколадний корж з щедрою шоколадною начинкою, що нагадує ганаш – що може бути шоколадніше? А готувати таку смакоту – одне задоволення. Навіть Ваші діти зможуть допомогти в цій нехитрій справі. Проте є у тортика один серйозний недолік – вже швидко він з'їдається до останньої крихти. Але це не біда: часто радувати домашніх подібним десертом ніхто не забороняв. Замість сухої квасолі в якості грузика можете використовувати пекарські боби, які нагріваючись, сприяють кращому пропіканню коржа і запобігають появі бульбашок.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 170 г.
  2. 2. Какао-порошок — 50 г.
  3. 3. Розпушувач — 3 г.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Масло вершкове — 225 г.
  6. 6. Яйце куряче — 4 шт.
  7. 7. Вода — 140 г.
  8. 8. Шоколад темний — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно з какао і розпушувачем змішати і просіяти. Додати сіль, цукор, а потім розм'якшене вершкове масло. Довести тісто до однорідної консистенції, скачати в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин у холодильник.

  2. Духовку розігріти до 180. Тісто укласти, утрамбовуючи, у форму і зробити невеликі бортики. Накрити заготовку пергаментним папером і насипати суху квасолю. Поставити корж в духовку і випікатися близько 15 хвилин.

  3. Яйця злегка збити. Воду з цукром нагріти на маленькому вогні і довести до стану сиропу. Шоколад розламати шматочками, масло нарізати кубиками і додати в сироп. Розтопити шоколад з маслом і додати яйця, добре розмішуючи. Розмішати до однорідного стану і додати просіяне борошно.

  4. Корж дістати, папір з квасолею прибрати і вилити у форму начинку. Поставити торт в духовку і випікати близько 30-40 хвилин. За бажанням прикрасити шоколадною глазур'ю.