Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Італійське шоколадне морозиво

Італійське шоколадне морозиво

Італійська кухня здавна славиться своїми десертами. Серед них величезна кількість всіляких рецептів морозива, яке виготовляли ще в Стародавньому Римі. В Італії існують спеціальні заклади, де працюють майстри з виготовлення морозива, і продають його відразу після приготування. Італійське шоколадне морозиво відрізняється низьким вмістом жирів, воно щільне за структурою і тане повільніше звичайного. За бажанням можна додати до нього терту цедру апельсина або лимона, ягоди або шматочки фруктів, горіх або мигдаль, ложку коньяку або вермуту.

Кількість порцій 6
Час приготування 200 хв

  1. 1. Молоко — 6 ст.
  2. 2. Цукор — 1 ст.
  3. 3. Жовток яєчний — 12 шт.
  4. 4. Шоколад чорний — 340 г.
  5. 5. Какао-порошок — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити жовтки, вилити в каструлю, додати до жовтків половину молока, всипати цукор.

  2. Каструлю поставити на маленький вогонь, нагрівати, постійно помішуючи. Маса повинна бути густою.

  3. Зняти каструлю з вогню, постійно помішуючи додати половину молока і половину натертого шоколаду. Перемішати до однорідної маси.

  4. Поставити каструлю в холодильник для охолодження.

  5. Подрібнити половину шоколаду, додати в масу. Перемішати, перекласти в ємність, покласти в морозилку, перемішуючи кожні півгодини.

  6. При подачі посипати зверху какао.