Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця морозильник › Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю
Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю

Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю

Це морозиво два в одному - ваніль і шоколад. Тому-то цей десерт підійде всім - і любителям ніжної білосніжної ванілі, і гіркуватого і насиченого шоколаду. Особливістю цього десерту - цікавий інгредієнт - маскарпоне. Це італійський вершковий сир. Його досить часто використовують у приготуванні десертів, адже він ідеально підходить для них. Але їм можна навіть мазати бутерброди. Такий ось широко використаний сир буде доречний і в нашому десерті, він робить страву дуже ніжною і легкою. Врешті решт виходить смачний десерт для будь-якого гурмана, адже для кожного поціновувача смачного морозива знайдеться свій ласий шматочок. Для когось це ваніль, а для іншого - шоколад.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Вершки 33-35% — 200 мл.
  2. 2. Маскарпоне (або Альметте) — 250 г.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Шоколад — 200 г.
  6. 6. Какао — 3 ч. л.
  7. 7. Ванільний цукор — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад розтопити на водяній бані, налити у формочки. Поставити у морозилку на 30 хвилин.

  2. Вершки збити, поки не почнуть густіти. Змішати з маскарпоне.

  3. Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати до вершків з маскарпоне, перемішати.

  4. Білки збити в піну. Додати у вершкову масу, акуратно перемішати.

  5. Масу розділити на дві частини. В одну додати какао, перемішати. В іншу додати ваніль, перемішати.

  6. У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу , наповнюючи їх до середини. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

  7. Викласти масу, що залишилася, залишивши зверху 3-4 мм. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

  8. На масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.

  9. Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.