Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця важкий випічка яйця › Торт "Lapis Surabaya"
Торт "Lapis Surabaya"

Торт "Lapis Surabaya"

Нехай вас не лякає рецепт цього торта. Тому що (це дивно, але) для цього торта потрібно 30 жовтків яєць. На перший погляд може здатися, що це занадто дороге задоволення. Але якщо ви його спробуєте, то зрозумієте відразу ж, що він того вартий. Його цікавий зовнішній вигляд приверне відразу ж всю увагу ваших гостей. Тому що ці "бджолині" полосочки дуже складно не помітити. Повірте, смак у цього торта не гірший, ніж його яскраві смужки. Все це і виходить завдяки яєчним жовткам. Дуже хороший рецепт торта для будь-якого випадку. Ви зможете ним полонити всіх і кожного. Будь-то сімейне свято, посиденьки або романтична вечеря.

Кількість порцій 12
Час приготування 180 хв

  1. 1. Яйце куряче — 30 шт.
  2. 2. Цукрова пудра — 250 г.
  3. 3. Борошно — 100 г.
  4. 4. Крохмаль кукурудзяний — 15 г.
  5. 5. Ваніль (стручок) — 1 шт.
  6. 6. Молоко сухе — 15 г.
  7. 7. Масло вершкове — 375 г.
  8. 8. Молоко згущене — 3 ст. л.
  9. 9. Какао-порошок — 20 г.
  10. 10. Розпушувач — 0,25 ч. л.
  11. 11. Шоколадна паста — 200 г.
  12. 12. Полуничний джем — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відокремити жовтки від білків, білки вилити в ємність і прибрати в холодильник (можуть зберігатися близько 40 днів).

  2. Дістати насіння зі стручка ванілі. Підготувати три форми для випікання, якщо форми з дном, необхідно змастити вершковим маслом і присипати борошном.

  3. У миску вилити 20 жовтків, 150 г. цукрової пудри і насіння ванілі. Збивати масу 10-15 хвилин, до збільшення маси втричі. Окремо просіяти борошно в миску, додати сухе молоко і кукурудзяний крохмаль. Розтопити 250 г. вершкового масла. На останніх хвилинах збивання в жовткову масу додати 2 ст. л. згущеного молока. Сюди ж додати суху суміш з борошна, молока і крохмалю. Обережно перемішати лопаткою знизу вгору. Частину тіста викласти в топлене вершкове масло, змішувати до об'єднання інгредієнтів. Після, вилити отриману суміш в основне тісто, ретельно перемішати. Розподілити тісто у дві форми. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 20-30 хвилин, до моменту, коли дерев'яна шпажка буде виходити сухою. Готовий бісквіт повинен постояти 15 хвилин у формі. Вийняти з форми і дати повністю охолонути.

  4. У миску просіяти 30 г. борошна з розпушувачем, додати какао порошок. Розтопити 125 г. вершкового масла. Збити 10 яєчних жовтків разом із 100 г. цукрової пудри протягом 10-15 хвилин. На останніх хвилинах у жовткову суміш додати 1 ст. л. згущеного молока і 25 г. шоколадної пасти. Сюди ж додати суху суміш з борошна, розпушувача і какао порошку. Обережно перемішати лопаткою знизу вгору. Частину тіста викласти в топлене вершкове масло, змішувати до об'єднання інгредієнтів. Після, вилити отриману суміш в основне тісто, ретельно перемішати. Розподілити тісто в одну форму. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин, до моменту, коли дерев'яна шпажка буде виходити сухою. Готовий бісквіт повинен постояти 15 хвилин у формі. Вийняти з форми і дати повністю охолонути.

  5. Решту 175 г. шоколадної пасти розділити на дві частини. Джем розділити на три частини. Покласти один жовтий бісквіт на обробну дошку. Змастити його половиною шоколадної пасти і джемом. Покласти зверху шоколадний бісквіт, повторити процедуру. Накрити зверху другим жовтим бісквітом. Зверху помазати джемом. Подавати охолодженим.