Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Шакшука

Шакшука

Шакшука – яєчня на ізраїльський манер. Страва складається з власне яєць і матбухи – соковитої овочевої «подушки» з томатів (або томатного соусу), перців різних сортів, цибулі та пряних спецій. Вважається, що шакшука була привезена марокканськими, алжирськими і туніськими вихідцями до Ізраїлю. Незабаром ці ласощі стали улюбленою національною стравою. Для приготування шакшуки яйця повинні бути найсвіжіші, а томати – соковиті і стиглі. Смажиться справжня шакшука виключно в оливковій олії. Ізраїльтяни не рекомендують перекладати страву на тарілку, інакше вона втратить свій смак. Цей типовий сніданок в Ізраїлі за традицією подають з питою або хлібним коржем. Просто, швидко і смачно.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яйця — 6 шт
  2. 2. Перець чилі — 3 шт.
  3. 3. Оливкова олія — 50 мл.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 5 зубчиків
  6. 6. Кмин — 1 ч. л.
  7. 7. Паприка — 1 ст. л.
  8. 8. Помідори у власному соку — 800 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Фета — 100 г.
  11. 11. Петрушка — 1 пучек
  12. 12. Піта — за смаком
  13. 13. Вода — 1/2 склянки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нагріти сковороду з оливковою олією. Цибулю, перець і часник дрібно нарізати. Дрібно нарізану цибулю і перець, помішуючи, готувати 6 хвилин.

  2. Додати нарізаний часник, кмин, паприку і готувати 2 хвилини. Томати разом із соком додати в сковороду. Влити 1/2 склянки води і тушкувати на повільному вогні, помішуючи, 15 хвилин.

  3. Посолити. Вбити яйця, щоб вони рівномірно закрили соус. Закрити кришкою на 5 хвилин. Потім акуратно ложкою від'єднати білки і змішати з овочами, щоб не зачепити жовтки. Посипати фетою. Подавати з пітою.