Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти яйця легкий американська борошно › Печиво "Гарбузики" на Хелловін
Печиво "Гарбузики" на Хелловін

Печиво "Гарбузики" на Хелловін

Існує легенда про старого коваля-п'яницю Джека, який перехитрив диявола кілька разів, за що останній пообіцяв не впускати Джека в пекло. Коли ж коваль помер і потрапив в чистилище, Бог не захотів приймати його душу, дивлячись на всі його діяння за життя, але і свою обіцянку диявол теж виконав і не пустив Джека в пекло, просто подарував йому вуглинку, щоб коваль не губився в темряві. Цю вуглинку Джек помістив у вичищену ріпу, щоб вітер не задув вогник. В Америці ріпу в легенді, яка прийшла туди з переселенцями зі Старого Світу, замінили на гарбуз, бо там це один з найпоширеніших овочів. Так і блукає коваль Джек в День Всіх святих по світу у вигляді палаючого зсередини гарбуза.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Мигдаль — 180 г.
  2. 2. Цедра апельсину — 15 г.
  3. 3. Борошно — 180 г.
  4. 4. Вершкове масло — 140 г.
  5. 5. Розпушувач — 5 г.
  6. 6. Яйце — 2 шт.
  7. 7. Цукор — 140 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль залити окропом на 2-4 хвилини. З ошпареного мигдалю зняти шкірочку. Розпарена шкірочка дуже легко знімається, достатньо трохи натиснути на горіх і він сам вискочить зі шкірочки. Очищений мигдаль обсмажити на розігрітій сухій сковорідці чи духовці. Горіхи потрібно остудити. Охолонувші горіхи подрібнити в блендері або кавомолці. Чим дрібніше подрібнити горіхи, тим ніжніше буде печиво.

  2. Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром чи цукровою пудрою. Розтирати масло до однорідного стану. В розтерте з цукром масло додати яйця по-одному. Зручніше вмішувати яйця за допомогою міксера.

  3. Перемішати яйця з маслом в більш-менш однорідну масу. До масляно-яєчної маси додати подрібнені горіхи, цедру апельсина та погашену соду. Все добре перемішати.

  4. До тіста додати просіяне пшеничне борошно (можна додати помаранчевий харчовий барвник). Замісити тісто. Воно повинне бути пухким та розсипчастим. Далі сформувати з тіста гарбузики. За допомогою тупої сторони ножа продавити від центру кулі смужки.

  5. Покласти печиво на деко. Відправити в розігріту до 200°С духовку. Запекти печиво перші 5 хвилин при 200°С. Потім знизити температуру до 170°С та випікати печиво ще 15 хвилин. В центр кожної кулі вставити мигдаль. Періодично перевіряти готовність.