Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Баниця

Баниця

Не всі знають, що баниця - це національна болгарська страва. Якщо коротко, то це пиріг із бринзою. Баниця дуже популярна на території Болгарії. А трошки підсоливши цю страву і наливши чашечку кислого молока, можна і зовсім дуже ситно пообідати, що між іншим роблять багато болгарців. І ми вам скажемо, що не дарма вони так роблять, тому що баниця дуже поживна страва і до того ж дуже корисна. Адже, бринза відрізняється підвищеним вмістом кальцію, калію, фтору і фосфору. До того ж, жирів в ній менше, а білків - більше і тому вживаючи її ви поліпшите стан свого здоров'я і фігуру теж. А ще корисно її вживати вагітним і годуючим матерям. Обов'язково приготуйте баницю.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 640 г.
  2. 2. Бринза — 250 г.
  3. 3. Яйця — 6 шт.
  4. 4. Олія соняшникова — 40 г.
  5. 5. Оцет — 20 г.
  6. 6. Молоко — 100 мл.
  7. 7. Вершкове масло — 60 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно, 1 яйце, вершкове масло (20 г.), оцет. Замісити тісто.

  2. На тертці подрібнити бринзу, змішати її з яйцями (3 шт.) і молоком.

  3. Із тіста сформувати 12 коржів. Змастити коржі вершковим маслом (20 г.), накласти одна на іншу і розкачати два листа за розмірами деко.

  4. Один лист викласти на деко, змащене олією. Зверху рівномірно нанести сирний фарш і накрити його іншим розкатаним листом тіста.

  5. Краї листів з'єднати, витягнувши трохи нижній лист і накрити їм верхній. Зробити кілька проколів виделкою, скропити добре розігрітим вершковим маслом (20 г.) і залити 2 збитими яйцями.

  6. Випекти в середньо нагрітій жаровій шафі.