Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Качка з вишнею

Качка з вишнею

Хоча м'ясо качки і трохи жорстувате (куряче набагато м'якіше), все ж качка - це відмінний варіант для гарного свята в колі сім'ї. М'ясо качки темнуватого кольору, а ще воно досить жирне. Так, качине м'ясо багате жирами. Але крім цього в м'ясі багато вітаміну В, фосфору, цинку, заліза, магнію і кальцію - практично весь набір мікроелементів. Цікаво, що саме в слов'янській кухні качку подають цілою. Для інших країн більш традиційна качка, яку запікають вже порізану на шматочки. У цій страві соус з вишень і і вина робить м'ясо не просто ароматним, але і пом'якшує його, надає незвичайний терпкуватий і навіть кислуватий смак.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Качка — 1,5 кг.
  2. 2. Вишня свіжа — 500 г.
  3. 3. Вино червоне сухе — 1 ст.
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Олія рослинна — 100 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Натерти качку сіллю і перцем, поставити в духовку на 40 хвилин, періодично змочуючи маслом.

  2. Вийняти з вишень кісточки, висипати в сковороду, тушкувати в червоному вині.

  3. За 10 хвилин до приготування качки полити її вином з вишнями, посолити і поперчити за смаком.

  4. Подавати качку гарячою разом із соусом після тушкування.