Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Вишневий клафуті

Вишневий клафуті

Клафуті завітав до нас із Франції. Цей незвичайний десерт - щось середнє між запіканкою і пирогом. Клафуті в класичному варіанті (як робили його французи спочатку) готують зі свіжих вишень з кісточками. Невідомо, чому саме кісточки залишали в пирозі, але це явно було незручно і непрактично. Тому все частіше готують клафуті з консервованих вишень. По-перше, це зручніше, так як немає кісточок, а по-друге, консервовані вишні є в будь-який час року, а не тільки в період, коли достигають вишні. Тісто в клафуті теж досить незвичайне - рідке і яєчне. Але проте такий десерт відразу ж створить теплу атмосферу у вашому домі. Це чудовий варіант для тихого сімейного чаювання.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Яйця — 6 шт.
  2. 2. Цукор — 0,5 склянки
  3. 3. Молоко — 1 склянка
  4. 4. Ванільний цукор — 2 ч.л.
  5. 5. Борошно — 1 склянка
  6. 6. Сіль — дрібка
  7. 7. Вишня (заморожена або свіжа) — 500 г
  8. 8. Цукрова пудра — 2 ст.л.
  9. 9. Вершкове масло — 20 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігрійте до 180°C. Добре змастіть маслом формочки (можна використовувати одну велику форму).

  2. У чотирьох яєць відокремте білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Розбийте в миску два яйця, влийте ще чотири білка, додайте цукру і збийте до утворення піни.

  3. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте молоко, потім додайте ванільний цукор. Поступово введіть просіяне борошно і сіль і продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.

  4. Вишню розморозьте і дайте соку стекти, якщо ви використовуєте свіжі ягоди, видаліть з них кісточки.

  5. Викладіть вишні на дно формочок, залийте тістом. Частину ягід викладіть також зверху на тісто. Запікайте протягом 10 хвилин, після чого збавте температуру до 160°C і залиште клафуті в духовці ще на 30 хвилин - тісто має піднятися і підрум'янитися.

  6. Проткніть готові клафуті дерев'яною паличкою або зубочисткою - якщо паличка залишилася сухою, пироги готові. Якщо ні - дайте їм ще трохи дійти в духовці. Готові вироби посипте цукровою пудрою, злегка остудіть і подавайте.