Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти › Рахат-лукум
Рахат-лукум

Рахат-лукум

Рахат-лукум один із найбільш відомих східних солодощів, в перекладі з турецької - " зручні шматочки " або " задоволення для піднебіння" - з'явивя на Сході більше п'ятисот років тому. Довгі роки вважався продуктом для обраних. У Європі рахат -лукум здобув популярність в кінці позаминулого століття, коли після участі в Брюссельській виставці десерт завоював Золоту медаль і любов європейців. Цей м'який ніжний десерт дієтологи рекомендують вживати в їжу для профілактики неврозів і депресивних станів. Найбільшими цінителями цих ласощів виявилися наші маленькі " чомучки ". Пропонуємо вам скористатися нашим рецептом і приготувати його разом з вашими дітками. Це приведе їх у захват і доставить їм масу незабутніх вражень.

Кількість порцій 10
Час приготування 40 хв

  1. 1. Лимон — 1 шт.
  2. 2. Апельсин — 1 шт.
  3. 3. Цукрова пудра — 600 г.
  4. 4. Вода — 300 мл.
  5. 5. Желатин — 15 г.
  6. 6. Крохмаль — 150 г.
  7. 7. Есенція (м'ятна) — 4 краплі
  8. 8. Барвник харчовий — 1 пачка
  9. 9. Вершкове масло — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в каструлі з товстим дном сік половини лимона і половини апельсина, цедру, 500 г. цукрової пудри і 100 мл. води. Готувати на невеликому вогні до розчинення цукрової пудри.

  2. Коли суміш закипить, зменшити вогонь і готувати, не мішаючи, близько 5 хвилин.

  3. Крохмаль розвести в 100 мл. води. Окремо желатин розвести до повного розчинення в 100 мл. води (для цього поставити склянку в глибоку миску з гарячою водою).

  4. Додати желатинову і крохмальну суміші в раніше приготовлений цукровий сироп. Туди ж додати сухий барвник і добре розмішати.

  5. Варити на помірному вогні, поки суміш не стане глянцевою і не закипить. Додати м'ятну есенцію.

  6. Форму застелити фольгою і добре змастити маслом. Викласти рівномірним шаром суміш.

  7. Прибрати на ніч у холодильник. Вранці зняти фольгу, нарізати кубиками і обваляти в пудрі, яка залишилась.