Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти європейська день святого валентина весна › Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами
Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами

Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами

Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами - десерт, який готується дуже швидко, на швидку руку. Карамелізация бананів у запропонованому рецепті - це нескладний процес, в ході якого плавлять цукор на сковороді з вершковим маслом і мускатним горіхом, а потім в сиропі обсмажують банани. Карамель додасть бананам яскраво виражений солодкий смак. Після карамелізації бананів готується ромовий соус. Поєднання теплих карамелізованих бананів під ромовим соусом і ванільного морозива - дуже вдале поєднання, яке зробить цей десерт одним із найулюбленіших.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Масло вершкове — 50 г.
  2. 2. Цукор коричневий — 2 ст. л.
  3. 3. Горіх мускатний — 0,5 ч. л.
  4. 4. Банани — 4 шт.
  5. 5. Апельсини — 1 шт.
  6. 6. Ром — 1 ст. л.
  7. 7. Горіхи волоські — 2 ст. л.
  8. 8. Морозиво ванільне — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити на середній вогонь сковороду, додати в неї масло, висипати цукор і мускатний горіх, готувати протягом 1 хвилини, до повного розчинення цукру.

  2. Додати в сковороду банани, нарізані уздовж навпіл, зрізом вниз, готувати протягом 2 хвилин.

  3. Викласти банани з сковороди на тарілку.

  4. До суміші на сковороді додати цедру апельсина і апельсиновий сік. Готувати протягом 2 хвилин, до консистенції сиропу. Влити ром. Перемішати.

  5. Полити банани на тарілці соусом, посипати товченими горіхами, додати морозиво.