Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Камберлендський соус

Камберлендський соус

Камберлендський соус відноситься до класичної англійської та французької кухні. Він отримав свою назву на честь перебування герцога Камберлендского в місті Ганновері в Німеччині. Там цей соус був приготований придворним кухарем. Вперше соус Камберленд згадується в 1904 році у французькій книзі «Англійська кухня». Це холодний соус з пікантним смаком, подається до м'яса дикої птиці, шинки, холодної індички, окісту, відвареного язику, страв з телятини і баранини. Загалом, він підходить до страв з абсолютно будь-якого м'яса. Хоча Камберленд і прийнято подавати холодним, іноді до холодних страв з птиці допускається подача соусу в гарячому вигляді.

Кількість порцій 10
Час приготування 30 хв

  1. 1. Апельсин — 1 шт.
  2. 2. Варення з червоної смородини — 200 г.
  3. 3. Мелений імбир — за смаком
  4. 4. Червоне вино — 3 ст. л.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Цибуля-шалот — 3 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
  9. 9. Оцет — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон і апельсин вимити, витерти насухо, нарізати цедру тонкими смужками. Видавити сік з обох фруктів.

  2. Залити цедру невеликою кількістю води, довести до кипіння. Воду злити, цедру протушкувати.

  3. Цибулю-шалот почистити, дрібно нарізати. Побланширувати в киплячій воді. Вийняти і обсушити.

  4. Варення із червоної смородини розігріти на водяній бані, щоб воно стало рідким. Остудити і змішати з цедрою і цибулею.

  5. Приправити соус червоним вином, оцетом, соком апельсина і лимона, а також перцем, імбирем і сіллю.