Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба легкий європейська › Смажене філе лосося
Смажене філе лосося

Смажене філе лосося

До кожної риби потрібен свій особливий підхід приготування, який підкреслює тільки переваги цієї риби. Лосось - це дуже цінна і корисна риба. Її слід вживати людям, які страждають на гіпертонічну хворобу, недокрів'я, а також ожиріння. Існують навіть, так звані, "лососеві дієти". Вони допомагають не тільки схуднути, але ще і чудово виглядати і попередити дуже багато хвороб, так як в лососі містяться речовини, які покращують стан шкіри, волосся і нігтів. Лосось має безліч різних варіантів приготування. Пропонуємо вам сьогодні особливий рецепт приготування смаженого філе лосося. Подавати таку страву можна з легкими салатами або з солоним сиром.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Філе лосося — 400 г
  2. 2. Соєвий соус — 60 мл
  3. 3. Апельсиновий сік — 80 мл
  4. 4. Імбир мелений — 7 г
  5. 5. Перець чорний — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготуємо маринад. Для цього необхідно: змішати соєвий соус з апельсиновим соком, імбиром, перцем. Ретельно перемішати.

  2. Покласти філе лосося в маринад, накрити й забрати в холодильник на 20-30 хвилин.

  3. Змастити сковорідку-гриль оливковою олією і нагріти на середньо-сильному вогні.

  4. Посипати філе лосося дрібкою солі (врахуйте, що в маринаді є соєвий соус, тому солі слід додавати зовсім трохи). Посипати перцем.

  5. Смажити близько 4 хвилин з кожного боку, до готовності.

  6. Перелити решту маринаду в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до повільного.

  7. Періодично змащувати філе гарячим маринадом в процесі смаження.