Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба морепродукти › Рол із сьомгою та креветками
Рол із сьомгою та креветками

Рол із сьомгою та креветками

Традиційна страва японської кухні – роли – стрімко увірвалася в наше сучасне життя і стала користуватися шаленою популярністю далеко за межами батьківщини. І не дивно: завдяки своєму складу і особливій технології приготування ця новомодна закуска донині залишається однією з найбільш корисних і дієтичних у світі. Щоб насолодитися вишуканим смаком суші, зовсім не обов'язково направлятися в ресторан або замовляти доставку додому. Відчуйте себе в ролі справжнього японського сушиста і самостійно приготуйте цей кулінарний шедевр. А наш рецепт Вам у цьому допоможе. Пікантний рол із сьомгою та креветками, келих червоного вина, весела компанія друзів – і приємний вечір вдався.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г
  2. 2. Королівські креветки — 16 шт.
  3. 3. Васабі — 20 г
  4. 4. Норі — 6 шт.
  5. 5. Лосось — 100 г
  6. 6. Рисовий оцет — 10 мл
  7. 7. Сир пармезан — 100 г
  8. 8. Сыр плавленный — 100
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Відваріть креветки протягом 4 хвилин в підсоленій воді.

  3. Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 1 см без рису.

  4. Завчасно натертий сир «Пармезан» рівномірно розподіліть зверху.

  5. Переверніть лист норі, щоб рис опинився внизу, можете нанести трохи васабі по середині. Візьміть квадратні сирні шматочки і покладіть по поверхні заготовки.

  6. Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  7. Розташуйте сьомгу уздовж листа норі.

  8. Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка. Деяким зручніше це робити в харчовій плівці: сир краще пристане зовні, і нарізати потім рол легше.

  9. Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.