Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба європейська осінь › Пиріг із рибою
Пиріг із рибою

Пиріг із рибою

Захотіли побалувати близьких домашнім пирогом, а часу обмаль - пропонуємо приготувати приголомшливо смачний ніжний пиріг з дуже ароматною соковитою начинкою з риби та цибулі. Можна подавати і до першої страви, і як окрему страву - результат незмінно один : пальчики оближеш. Поєднання житнього та пшеничного борошна в тісті надає нашому пирогу майже непомітну кислинку, характерну тільки для житнього тіста і підвищує поживну цінність виробу . А начинка з філе білої риби з додаванням кільки надає нашому пирогу індивідуальність і особливий смак, що вигідно виділяє його серед інших рецептів пирогів з рибою. Спробуйте - вам сподобається!

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 450 г.
  2. 2. Борошно житнє — 150 г.
  3. 3. Дріжджі сухі — 11 г.
  4. 4. Масло вершкове — 360 г.
  5. 5. Молоко — 200 мл.
  6. 6. Яйце куряче — 1 шт.
  7. 7. Сіль — 2 ч. л.
  8. 8. Філе білої риби — 700 г.
  9. 9. Кілька малосольна — 150 г.
  10. 10. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  11. 11. Перець духмяний (в горошинах) — 4 шт.
  12. 12. Перець білий (в горошинах) — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Обидва види борошна просіяти в миску, додати дріжджі і сіль, зробити в центрі ямку. Тепле молоко змішати з яйцем, влити невеликими порціями в борошняну ямку. Замісити тісто, накрити рушником миску, залишити на 10 хвилин.

  2. Тісто розкачати в прямокутний пласт товщиною 5 мм., із співвідношенням сторін 1 до 3. Умовно розділити лист на три частини, середній змастити 60 г. масла, накрити зверху однією з крайніх частин, також змастити зверху маслом, і накрити її третьою частиною. Залишити в холодильнику на 10 хвилин.

  3. Дістати з холодильника тісто, розкачати його в напрямку перпендикулярному першому розкочування, надати форму квадрата. Половину пласта змастити маслом, що залишилося, скласти тісто як книгу. Знову розкатати поперек, щоб вийшов пласт розміром 30 на 50 см. Укласти тісто на змащене маслом деко, поставити в холодильник.

  4. Промити кільку, видалити голови, плавники і хвости, решту порубати ножем. Білу рибу нарізати дрібними шматочками. Цибулю подрібнити. Перець розтовкти. Змішати в мисці рибу, цибулю і перець.

  5. Викласти начинку на тісто. Поставити деко з пирогом в духовку, розігріту до температури 180ºС, полити зверху 150 г. топленого масла. Випікати 10-12 хвилин, до готовності начинки.

  6. Після скласти тісто навпіл, готувати ще 10 хвилин. Вийняти готовий пиріг з духовки, накрити гарячим рушником, дати йому настоятися 15 хвилин.