Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба італійська › Паста з сьомгою і креветками
Паста з сьомгою і креветками

Паста з сьомгою і креветками

Цей ресторанний рецепт неодмінно сподобається всім любителям пасти і морепродуктів. Морепродукти можна вибирати за смаком. Паста з сьомгою і креветками - страва не тільки смачна, але і корисна, виглядає просто чудово, а готується дуже легко і досить швидко. В італійських ресторанах в оригінальному рецепті для цієї пасти використовується лінгівіні. Але на домашній кухні можна використовувати ті види макаронних виробів, які доступні і під рукою, наприклад, спіральки, а сухі трави можна замінити свіжими. Подають блюдо традиційно - гарячим, посипавши зверху пармезаном і свіжим базиліком. Деякі господині додають дрібно нарізаний кріп або шпинат.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  2. 2. Спагеті — 300 г.
  3. 3. Томатна паста — 500 г.
  4. 4. Креветки очищені — 200 г.
  5. 5. Базилік сушений — 1 ч. л.
  6. 6. Часник — 3 зубчика
  7. 7. Оливкова олія — 40 мл.
  8. 8. Сьомга — 250 г.
  9. 9. Сіль морська — 0,5 ч. л.
  10. 10. Свіжий базилік — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно нарізану цибулю і часник обсмажити в оливковій олії до прозорості.

  2. Одночасно у великій кількості підсоленої киплячої води зварити спагеті.

  3. Томатну пасту додати до цибулі і часнику, довести до кипіння і на мінімальному вогні тримати 5-7 хвилин, поки вариться паста.

  4. Філе сьомги порізати і обсмажити на гарячій сковороді без олії по 1-2 хвилини з кожного боку.

  5. Сьомгу і очищені креветки (їх не треба попередньо готувати) додати до томатної пасти. Додати сіль і сушений базилік, добре прогріти і подавати зі спагеті, прикрасивши листочками свіжого базиліка.