Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба › Фрикадельки з тріски
Фрикадельки з тріски

Фрикадельки з тріски

Як не любити ці дивовижні кульки з рибного або м'ясного фаршу? Вони повертають нас у безтурботне дитинство. А ще ці кульки дуже смачні і ароматні. Готувати рибні фрикадельки з тріски одне задоволення. Тріску можете взяти і заморожену. У цьому випадку дайте їй відтанути і відіжміть зайву рідину. У фарш можна додати подрібнений часник і будь-які спеції на Ваш смак. Крохмаль можете замінити манною крупою. Формуючи фрикадельки, попередньо намочіть руки. Так фарш не буде прилипати. Спробуйте обсмажити фрикадельки в клярі з борошна і збитого яйця. Подавати можна з томатним або сметанним соусом із зеленню. Пальчики оближеш.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Тріска — 600 г.
  2. 2. М'якоть білого хліба — 150 г.
  3. 3. Молоко — 150 мл.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Біле вино — 2 ст. л.
  6. 6. Петрушка — 1 пучок
  7. 7. Крохмаль — 2 ч. л.
  8. 8. Цукор — 0,5 ч. л.
  9. 9. Cіль — за смаком
  10. 10. Лимонний перець — за смаком
  11. 11. Чорний перець горошком — за смаком
  12. 12. Лавровий лист — за смаком
  13. 13. Соняшникова олія — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Хліб підсушити в духовці близько 8-10 хвилин при температурі 100°С.

  2. Тим часом підігріти молоко на невеликому вогні і потім замочити в ньому хліб.

  3. Рибу промити під проточною водою і поставити її варитися на вогонь. Також в каструлю додати кілька лаврових листків, перець горошком і сіль за смаком.

  4. Коли вода в каструлі закипить, зняти її з вогню. Рибу викласти на тарілку і дати їй охолонути.

  5. Коли риба охолоне, зняти з неї шкурку і вибрати всі кістки.

  6. Петрушку дрібно нарізати. Яйце злегка збити вилочкою. Хліб віджати від молока.

  7. Змішати в мисці рибу, хліб, яйце, зелень, вино і крохмаль. Додати за смаком сіль і лимонний перець і добре вимішати до однорідного стану.

  8. Прибрати фарш в холодильник хвилин на 30.

  9. Потім сформувати з фаршу невеликі кульки і обсмажити їх у великій кількості олії (фритюрі), щоб кульки рівномірно просмажилися.