Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі італійська день народження осінь › Тушковані баклажани по-сицилійськи
Тушковані баклажани по-сицилійськи

Тушковані баклажани по-сицилійськи

Запропонований рецепт "Тушковані баклажани по-сицилійськи" (або капоната) - знаменита страва сицилійської кухні, можна сказати: кулінарний символ Сицилії. Це овочеве рагу, приготоване з баклажанів в поєднанні з іншими овочами: помідорами, цибулею з використанням оливок і каперсів. Існує багато варіантів приготування цієї страви, вони відрізняються різним переліком овочевих інгредієнтів. Оскільки головний інгредієнт - баклажани, успіх страви буде залежати від їх якості. Треба відзначити, що страва готується дуже швидко. Приготовану капонату можна подавати як самостійну страву, а саме як гарячий гарнір, а можна як холодну закуску. І в тому, і в іншому випадку ця страва першою зникне зі столу.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Баклажани — 2 шт.
  2. 2. Орегано — 1 ч. л.
  3. 3. Сіль морська — за смаком
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Часник — 2 шт.
  6. 6. Цибуля червона — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
  8. 8. Каперси — 2 ст. л.
  9. 9. Оливки — 50 г.
  10. 10. Оцет — 3 ст. л.
  11. 11. Помідори — 5 шт.
  12. 12. Мигдаль смажений — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати баклажани великими шматками, очистити цибулю і подрібнити її. Обірвати листя петрушки, стебла подрібнити. У разі якщо каперси солоні, їх необхідно заздалегідь вимочити у воді від зайвої солі. Нарізати помідори.

  2. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, викласти в сковороду баклажани, додати сіль і орегано, перемішати. Тушкувати протягом 5 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.

  3. Додати в сковороду цибулю, стебла петрушки і подрібнений часник, долити трохи оливкової олії. Висипати оливки і каперси, додати оцет. Після випаровування оцту викласти в сковороду помідори. Готувати протягом 15 хвилин на маленькому вогні.

  4. Заправити перцем, додати мигдаль, висипати листя петрушки. Перемішати всі інгредієнти в сковороді.