Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками
- 1. Молоко — 2,5 склянки
- 2. Рис — 1 склянка
- 3. Вершкове масло — 100 г + ще трохи для змазування форми
- 4. Яйця — 3 шт.
- 5. Цукор — 1/3 склянки
- 6. Морква — 2 шт.
- 7. Яблука — 2 шт.
- 8. Ванільний цукор — 1 ч.л.
- 9. Родзинки — 100 г
- 10. Мелена кориця — 2 ч.л
- 11. Сіль — дрібка
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Родзинки промийте і замочіть в теплій воді.
Духовку нагрійте до 180°C.
У каструльку влийте молоко і доведіть його до кипіння. Як тільки молоко закипить, всипте рис, трохи посоліть і варіть, помішуючи, на повільному вогні близько 20 хвилин до отримання густої каші.
Потім зніміть каструлю з вогню, дайте рису злегка охолонути і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності.
Моркву натріть на середній терці.
Яблука очистіть, видаліть сердцевинки і наріжте їх дрібними кубиками. Посипте корицею і перемішайте.
Жовтки відокремте від білків. Покладіть білки на холод.
Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром, з'єднайте з рисом і перемішайте.
Туди ж додайте моркву, яблука і набубнявілі родзинки, все добре перемішайте.
Білки збийте з дрібкою солі до стійкої піни. Акуратно з'єднайте їх з рисової сумішшю, обережно перемішайте.
Отриману масу викладіть у змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером форму, розрівняйте.
Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Готову запіканку остудіть і розріжте на порції.