Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Деруни

Деруни

Деруни - це досить традиційна страва. Але що може бути краще, ніж класика? Людство поки нічого краще не придумало. В українській кухні деруни робили зазвичай в неділю, коли роботи не так багато, і є час готувати такі страви. Подавати їх краще зі сметаною і зеленню. Це може бути повноцінна става. Або ж можна швидко зробити до неї легкий салат - і ваш обід готовий. Прекрасний варіант сімейного застілля. Ваші діти, та й не тільки діти, будуть раді такому, може і скромному, але дуже смачному і ситному обіду.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Борошно — 2 ст. л.
  5. 5. Часник — 1 зубок
  6. 6. Олія — для смаження
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю і цибулину очистити і натрти на дрібній тертці. Отриману масу перемішати. Цибулевий сік не дасть картоплі швидко потемніти. При бажанні можна додати розчавлений часник.

  2. Додати яйця і борошно і добре перемішати масу.

  3. Посолити і поперчити тісто. Добре перемішати.

  4. Розігріти в сковороді 2-3 ст. ложки олії. Ложкою набирати картопляну масу, викладати на сковорідку круглі оладки. Перевертати оладки тоді, коли нижня сторона стане рум’яною.

  5. Подавати деруни теплими, зі сметаною, ряжанкою або овочевим асорті.