Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Капусняк

Капусняк

Капусняк - це традиційна страва російської, української, словацької та польської кухні. Готується капусняк з квашеної капусти. Існує багато різновидів і рецептів приготування капусняку. Капусняк, до речі, має брата, тобто схожу страву в російській кухні - це щі. Але не слід вважати капусняк і щі однією і тією ж самою стравою, так як капусняк готується тільки виключно з квашеної капусти. У той час як щі можуть готуватися не тільки з кислої квашеної капусти, а й зі свіжої, а також із щавля, кропиви, ріпи. Капусняк - старовинна страва. Приготувавши її ви повною мірою відчуєте староруський побут того часу. Приємного аппетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яловичина — 400 г.
  2. 2. Картопля — 3 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Капуста квашена — 1 ст.
  5. 5. Пшоно — 2 ст.л.
  6. 6. Cіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в каструлю води, покласти яловичину, зварити м'ясо, при цьому злити перший бульйон. Моркву і цибулю помити і почистити, натерти на тертці моркву і половину цибулини, і підсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії до золотистого кольору. Нашаткувати квашену капусту, покласти в окрему сковороду і тушкувати 15 хвилин, з додаванням невеликої кількості води.

  2. Картоплю помити і почистити, нарізати кубиками, всипати в бульйон, додати сюди ж пшоно і половину сирої цибулини, що залишилась. Варити 15 хвилин.

  3. Всипати в суп піджарку з моркви та цибулі, додасть квашену тушковану капусту. Додати за смаком сіль і спеції. При подачі покласти ложку сметани в готовий капусняк.