Форшмак
Форшмак - це прекрасна закуска для холодної пори року. Ну, і звичайно, це прекрасна закуска для любителів оселедцю в будь-якому його вигляді. Страва форшмак виникла в прусській і шведській кухні. Так було прийнято, що форшмак спочатку був гарячою закускою з оселедцю. Тобто оселедець запікали з картоплею, сметаною, цибулею і перцем. До речі, і зараз у шведській кухні форшмак - це гаряча закуска. Але, форшмак з оселедцю відносять і до класичної єврейської кухні. У єврейській кухні дана страва стала національною, хоча спочатку вона була запозичена з східнопруської кухні. У єврейській кухні форшмак вже і трансформувався в ту холодну знамениту закуску з меленого оселедцю, рецепт якої ми вам і представляємо.
- 1. Середній оселедець — 2 шт.
- 2. Яйця — 2 шт.
- 3. Цибуля — 100 г.
- 4. Зелені яблука — 100 г.
- 5. Вершкове масло — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Яйця відварити.
Рибу обробити. Вичистити нутрощі, відрізати плавники і голову, видалити кістки. Філе оселедця розрізати на кілька великих частин.
Цибулю почистити, розрізати на кілька частин.
Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину, порізати на кілька великих частин.
Філе оселедця, яйця, цибулю, яблуко прокрутити двічі на м'ясорубці.
У масу додати м'яке вершкове масло і все розмішати.
Подавати форшмак на шматочку білого або чорного хліба.