Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська овочі › Запіканка з рисом і шинкою
Запіканка з рисом і шинкою

Запіканка з рисом і шинкою

Пропонуємо сьогодні порадувати себе дуже простою і в той же час дуже смачною стравою. Запіканка з рисом і шинкою - це досить легка у приготуванні страва, що складається з найпростіших продуктів. Проте простота даної страви зобов'язує її бути дуже смачною. До того ж, запіканка - це економна страва. Тому що досить часто у вас залишається рис, який у якості гарніру не з'ївся. А в даній страві залишковий відварений рис ми використовуємо в якості основи для запіканки з шинкою. Якщо ви любите поєднання рису, зеленої цибулі та яйця, то вам обов'язково сподобається дана страва. До всього іншого - це самостійна страва, яку можна вживати в якості сніданку, обіду і вечері. Приємного апетиту!

Кількість порцій 8
Час приготування 65 хв

  1. 1. Рис — 1,5 стакана
  2. 2. Сир — 300 г.
  3. 3. Овочева суміш — 200 г.
  4. 4. Томатна паста — 100 г.
  5. 5. Зелена цибуля — 3 пера
  6. 6. Яйця — 2 шт.
  7. 7. Шинка — 100 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — За смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
  11. 11. Стручковий перець — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис відварити і залишити остигати.

  2. Сир натерти на середній тертці.

  3. Яйця злегка збити вилочкою.

  4. Шинку нарізати на невеликі кубики.

  5. Зелену цибулю нарізати кружечками.

  6. У глибоку каструлю висипати варений рис, 2/3 тертого сиру, розморожену суміш овочів, томатну пасту, збиті яйця і зелену цибулю. За смаком посолити, поперчити і ретельно перемішати.

  7. Отриману масу розділити на дві рівні частини.

  8. Першу частину маси викласти на деко, яке змастити маслом і прокласти папером. Вирівняти шар і злегка придавити.

  9. Зверху присипати порізаною шинкою і стручковим перцем, який попередньо обсмажити на грилі і тонко нарізати.

  10. Викласти другу частину рисової маси. Знову придавити і розрівняти поверхню. Зверху посипати сиром, що залишився.

  11. Деко поставити в духовку на температуру 180°C і випікати приблизно 20-25 хвилин.

  12. Потім вийняти з духовки і остудити. Потім розрізати запіканку на порційні шматочки і страва готова.