Борщ із квашеною капустою
- 1. Буряк — 100 г.
- 2. Морква — 120 г.
- 3. Капуста білокачанна кисла — 200 г.
- 4. Олія — 35 г.
- 5. Лавровий лист — 1 шт.
- 6. Сіль — 3 г.
- 7. Розсіл капустяний — 100 мл.
- 8. Картопля — 200 г.
- 9. Цибуля ріпчаста — 80 г.
- 10. Яловичина на кісточці — 500 г.
- 11. Зубчик часника — 1 шт.
- 12. Перець чорний (горошок) — 3 г.
- 13. Соус томатний гострий — 30 мл.
- 14. Сметана — 60 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Яловичину на кісточці розрізати на шматочки та залити холодною водою, потім варити до готовності. М'ясо на кісточці повинне стати м'яким. Потім залишити бульйон зачекати.
Буряк почистити та натерти на великій тертці. Далі викласти її до глибокої сковорідки, додати томатне пюре, трохи олії та капустяний розсіл. Залити буряк холодною водою так, щоб вона лише злегка покривала його. Сковорідку накрити кришкою та тушкувати до м'якості буряка. Та відставити його.
Цибулю почистити та дрібно нашинкувати. Потім цибулю викласти на сковорідку з розігрітою олією та обсмажити до золотистого кольору. Моркву почистити та натерти на великій тертці. Моркву викласти до цибулі. Сковорідку прикрити кришкою та протушкувати до м'якості моркви.
До моркви та цибулі додати добре віджату квашену капусту та трохи води. Потім тушкувати їх до м'якості капусти, періодично поливаючи воду та олію.
В киплячий бульйон закласти картоплю та відварити її до м'якості. У бульйон з картоплею викласти тушкований буряк та капусту з цибулею та морквою, посолити за смаком, додати перець та лавровий лист.
Поварити борщ на дуже слабкому вогні протягом 5-7 хвилин. З готового борщу витягнути лавровий лист. При подачі заправити товченим часником та сметаною. При необхідності підфарбувати натертим на малій тертці вареним буряком.