Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо легкий європейська осінь › Запечена телятина з гірчицею
Запечена телятина з гірчицею

Запечена телятина з гірчицею

Як можна не любити телятину? Це соковите і ніжне м'ясо, що тане в роті. Якщо Ви не вегетаріанець, то просто зобов'язані приготувати цю вишукану страву – запечену телятину з гірчицею. Вона стане хорошим варіантом романтичної вечері або сімейного обіду. Як відомо, зерниста гірчиця добре розм'якшує м'ясо і сприяє кращому просяканню його травами і спеціями. Процес запікання телятини проходить три етапи. За цей час в алюмінієвій фользі формується апетитна скоринка – радість справжніх гурманів. В результаті Вас чекає м'яке м'ясо всередині і хрустка пряна скоринка зовні. Ви вже хочете спробувати цю страву? Тоді вперед радувати коханих. Ну і себе звичайно.

Кількість порцій 10
Час приготування 75 хв

  1. 1. Вирізка з телятини — 1 кг.
  2. 2. Гірчиця (будь-яка в зернах) — 2 ст. л.
  3. 3. Вершкове масло — 4 ст. л.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Заздалегідь вийняти вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Посолити, поперчити м'ясо і змастити його вершковим маслом. Зверху обмазати гірчицею і відставити на 30 хвилин.

  2. Розігріти духовку до 220ºС. Розташувати решітку над деко і покласти вирізку на неї. Таким чином можна буде зібрати сік, який буде виділятися. Запікати протягом 20 хвилин.

  3. Вийняти м'ясо з духовки і знизити в ній температуру до 180ºС. Загорнути м'ясо в алюмінієву фольгу і продовжити запікати ще 15 хвилин. Потім забрати фольгу і запікати ще 10 хвилин при температурі 200ºС.