Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо вечеря літо › Курча в мікрохвильовій печі з кедровими горішками
Курча в мікрохвильовій печі з кедровими горішками

Курча в мікрохвильовій печі з кедровими горішками

Щасливим власникам мікрохвильової печі пропонується вишукана святкова страва – курча з кедровими горішками. М'ясо курчати саме по собі дуже делікатне і ніжне. До того ж воно зовсім не жирне і вважається дієтичним, також як і м'ясо дорослої курки. А у вершковому соусі з додаванням білого вина і портвейну, воно розкривається по-новому. Ароматне, соковите, пряне – просто смакота. Панірування в борошні робить м'ясо рум'яним з хрусткою золотистою скоринкою. Виглядає дуже апетитно. Смажені кедрові горішки, виділяючи ароматне масло, насичують м'ясо пікантним смаком хвойного лісу. Вам вже захотілося приготувати цю дивовижну страву?

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. М'ясо (курча) — 1,5 кг.
  2. 2. Кедрові горіхи — 100 г.
  3. 3. Біле вино — 200 мл.
  4. 4. Портвейн — 200 мл.
  5. 5. Зубчик часнику — 2 шт.
  6. 6. Вершки — 100 мл.
  7. 7. Морква — 200 г.
  8. 8. Оливкова олія — 30 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Борошно — 80 г.
  11. 11. Чорний мелений перець — за смаком
  12. 12. М'ясо (куряче філе) — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно розділити курча на невеликі частини та запанірувати в борошні. Покласти на тацю мікрохвильової печі та підрум'янити шматки курчати з усіх сторін. Потім потрібно зварити курячий бульйон. Для цього взяти кастрюлю, покласти туди 200 г. курячого філе та залити водою (1 л.). Варити бульйон 60 хвилин. Після цього витягнути з нього м'ясо та процідити.

  2. В скляний посуд для мікрохвильової печі покласти моркву нарізану невеликими кубиками, часник, полити бульйоном (250 мл.) та білим вином. Покласти курча на посуд та поставити в мікрохвильову піч на 11 хвилин. Дістати, полити курча соусом, що утворився, та перевернути шматочки курчати перед тим, як додати портвейн та смажені кедрові горішки.

  3. Знову поставити курча в мікрохвильову піч на 4 хвилини. Додати вершки в соус. Подавати смажене курча гарячим, окремо в якості гарніру можна подати смажену картоплю або варений рис.