Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Бограч

Бограч

Бограч - це суп, чимось схожий на гуляш. Насправді, це угорська страва з м'яса і овочів, родзинкою якого, вважається паприка і велика кількість зелені. Приправа наділяє суп особливим смаком і ароматом. На замітку: "бограч" із угорської перекладається як "казанок", тому готувати його будемо на свіжому повітрі, звичайно, в казанку. Корисні продукти, свіже повітря і хороша компанія - відмінний початок дня! Нехай кожен візьме участь у процесі створення неповторного, пряного супчика. Всі залишаться задоволені від справжньої угорської страви, яка три тисячоліття тому вже була на столаг угорців. Не можна не зазначити, що бограч за своїм складом ще і корисна страва.

Кількість порцій 5
Час приготування 110 хв

  1. 1. Яловичина/баранина — 400 г.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Болгарський перець — 2 шт.
  5. 5. Помідори — 2 шт.
  6. 6. Картопля — 5 шт.
  7. 7. Паприка — 1 ч. л.
  8. 8. Часник — 2 зуб.
  9. 9. Свинячий жир — 80 г.
  10. 10. Борошно — 80 г.
  11. 11. Яйце — 1 шт.
  12. 12. Сіль, перець мелений — за смаком
  13. 13. Прянощі, зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати овочі. Цибулю очистити і нарізати. Моркву помити і видалити шкірку, потім нарізати кубиками; помідори обдати окропом і зняти шкірку. Помідори нарізати разом із болгарським перцем. Відкласти.

  2. Розтопити в казані жир. Всипати цибулю і пасерувати її до прозорості. Тим часом нарізати м'ясо кубиками і висипати до цибулі. Посипати паприкою. Перемішати. Обсмажити.

  3. Додати до м'яса моркву. Помішати. Тушкувати 10 хвилин. Потім покласти помідори і перець болгарський. Посолити. Поперчити. Додати 1 л. окропу. Тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні.

  4. За цей час приготувати галушки. Просіяти борошно. Вбити яйце. Посолити. Замісити тісто. Сформувати тонкий корж і порвати на маленькі шматочки. Скласти галушки в миску і посипати борошном.

  5. Картоплю очистити. Нарізати на шматочки. Додати в казанок. Долити ще 1 л. окропу. Варити до готовності.

  6. Висипати у бограч галушки. Варити 7-10 хвилин. Додати петрушку, порубаний часник і кмин. Дати настоятися.