Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти морепродукти плита літо › Суп із кальмарів
Суп із кальмарів

Суп із кальмарів

Суп з кальмарів - це прекрасний варіант першої страви. Він недовго готується і особливої ​​майстерності від вас теж не вимагає. Але зате своєю присутністю він здатний розбавити ваш харчовий раціон. Кальмари - це особливий продукт. Це можна сказати делікатес. Але на відміну від минулих часів такі делікатеси дуже легко купити в будь-якому магазині. Отже, сьогодні на обід обов'язково приготуйте цей незвичаийний супчик і порадуйте ним свою сім'ю. До того ж, в плані користі для організму ви теж неабияк порадуєте себе і своїх близьких. Адже, всі морепродукти, в тому числі і кальмари, відрізняються підвищеним вмістом поліненасичених кислот і легкозасвоюваного білка.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Кальмари — 500 г.
  2. 2. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Болгарський перець — 1/2 шт.
  5. 5. Помідор — 1 шт.
  6. 6. Цукор — 1/2 ч. л.
  7. 7. Лимонний сік — 1 ч. л.
  8. 8. Сметана — за смаком
  9. 9. Часточки лимону — за смаком
  10. 10. Естрагон — за смаком
  11. 11. Соєвий соус — за смаком
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Рослинна олія — 50 - 100 мл.
  14. 14. Вода — 1000 - 1500 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кальмари помити, опустити в киплячу підсолену воду і варити протягом 3 хвилин, потім вийняти з води, почистити і нарізати соломкою.

  2. Моркву почистити, натерти на крупній тертці і викласти в сковороду. Додати рослинну олію, цукор і лимонний сік. Тушкувати  на слабкому вогні до набуття жовтого відтінку і перекласти в супову каструлю.

  3. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити з додаванням рослинної олії до м'якості. Покласти нарізаний тонкою соломкою болгарський перець і тушкувати все до готовності перцю. Після чого перекласти до моркви.

  4. Покласти до овочів підготовлені кальмари і нарізаний кубиками помідор. Залити все гарячою кип'яченою водою, Додати естрагон і соєвий соус. Нагріти до кипіння і зняти з вогню. Дати настоятися протягом 15-20 хвилин і подати на стіл. Окремо подати сметану і скибочки лимона.