Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти молоко середній десерти обід › Морозиво в мультиварці
Морозиво в мультиварці

Морозиво в мультиварці

Зараз дуже багато говорять про користь мультиварки. Продукти приготовані в мультиварці не втрачають своїх цінних властивостей. Сьогодні приготуйте морозиво в мультиварці. Морозиво, точніше його подібність з'явилося дуже давно. І в різних країнах виглядало воно виглядало по-різному. Наприклад, в Київській Русі улюбленими солодощами було заморожене молоко, яке подавалося у вигляді стружки. У Китаї це були заморожені фруктові соки. У східних мусульманських державах - це був і донині залишається щербет. Час минув і рецепт морозива від того тільки став кращим. З приходом технічного прогресу зробити морозиво в домашніх умовах стало набагато простіше. І сьогодні ми рекомендуємо вам у цьому переконатися.

Кількість порцій 4
Час приготування 270 хв

  1. 1. Молоко (жирністю 3,2% -3,6%) — 350 мл.
  2. 2. Вершки 30% — 200 мл.
  3. 3. Сухе молоко — 20 г.
  4. 4. Какао-порошок — 25 г.
  5. 5. Вершкове масло — 50 г.
  6. 6. Жовток — 3 шт.
  7. 7. Цукор — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Всипати в каструлю мультиварки сухе молоко і какао, перемішати.

  2. Додати молоко, перемішати, влити вершки, знову перемішати. Потім покласти  вершкове масло.

  3. Встановити програму «Варка на пару», час - 10 хвилин. Суміш довести до кипіння, і вимкнути програму. Деякий час продовжувати помішувати.

  4. Жовтки відокремити від білків і збити з цукром до отримання міцної однорідної піни.

  5. Включити програму «Мультіповар» і 5 хвилин прогріти майбутнє морозиво при температурі 85°.

  6. Після закінчення програми отриману суміш потрібно швидко остудити.

  7. Обережно, щоб не обпектися, викласти суміш в іншу ємність. Налити в миску холодну воду і опустити в неї ємність з сумішшю. Суміш періодично помішувати, воду в мисці міняти в міру її нагрівання. Охолоджену таким чином суміш необхідно помістити в холодильник на 2-3 години.

  8. Через 2 години можна діставати суміш з холодильника.

  9. Добре збити блендером і помістити в морозильну камеру холодильника на 3-4 години. Періодично (кожні 30 хвилин) діставати суміш з морозилки і збивати. Збивати морозиво потрібно на невеликій швидкості, щоб маса не розшарувалася.

  10. Помістити охолоджену суміш у мороженицю (або іншу форму) і заморожувати 40 хв.