Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Крем-брюле

Крем-брюле

Аби не жити від свята до свята або ж від вихідного до вихідного, можна влаштовувати собі веселощі щодня. Для цього не обов'язково йти в ресторан або ж влаштовувати застілля. Просто приготуйте цікавий десерт, який легко зробить ваші будні яскравішими. Наприклад, ніжне, солодке і вишукане крем-брюле не просто зробить барвистим життя, а простелить яскраву веселку над вашою головою. Ніжний заварний крем, який ніби ховається під карамельною скоринкою, застане зненацька самого запеклого гурмана. Поки французи і англійці сперечаються, хто ж придумав цей десерт, пропонуємо вам просто насолоджуватися незвичайним смаком і забути про все навколо. Крем-брюле стане прикрасою як буденного, так і святкового столу. До речі, гілочка м'яти або ж шматочок улюбленого фрукта зробить десерт ще цікавішим і красивішим.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Молоко — 900 мл.
  2. 2. Борошно — 2 ст. л.
  3. 3. Кориця — 1 ч. л.
  4. 4. Цедра лимона — 2 ч. л.
  5. 5. Ванільний цукор — 1 ст. л.
  6. 6. Яйця — 6 шт.
  7. 7. Цукор — 225 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Довести до кіпіння 700 мл. молока, додати паличку кориці, лимонну кірку і ваніль. Зменшити вогонь і варити протягом 5 хвилин.

  2. Одну половину молока збити з яєчними жовтками, а другу половину з борошном.

  3. У чисту каструлю вилити кип'ячене молоко і, швидко помішуючи, додати молоко з яйцем і борошном, всипати 100 грам цукру.

  4. Знову поставити на вогонь і постійно помішуючи варити до загустіння крему (приблизно 10 хвилин).

  5. Крем-брюле розлити по формочкам (склянкам, креманкам) і охолодити (близько 1 години).

  6. Тепер необхідно приготувати карамель. У каструлю насипати цукор і, помішуючи, тримати на слабенькому вогні, поки цукор не стане золотистого кольору і не розплавиться (приблизно 5 хвилин).

  7. Карамель обережно розлити по формах зверху крему і залишити до затвердіння хвилин на 5.