Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти крупа › Яблука з рисом
Яблука з рисом

Яблука з рисом

Мало хто знає один важливий секрет: кисло-солодкі яблука завжди складуть найпрекраснішу компанію рисової крупі. У зв'язку з цим з'явилася маса рецептів за участю цих двох продуктів. Пропонована страва являє собою зварений на молоці рис з додаванням пряної ванілі, який відправляється в духовку з вдавленими в нього яблучками, в кожне з яких кладуть трохи густого вишневого варення. На нашу думку, це справжній кулінарний шедевр. Згодні? А найголовніше – яблучка в запеченому вигляді зовсім не втрачають свої корисні властивості. Навіть навпаки – примножують. А як же смачно і ароматно. Оцініть і Ви цю неперевершену страву, яку, до речі, можна подавати як в гарячому, так і охолодженому вигляді.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Рис — 140 г.
  2. 2. Молоко — 400 мл.
  3. 3. Цукор — 30 г.
  4. 4. Ваніль — 5 г.
  5. 5. Яблука — 2 шт.
  6. 6. Лимон — 50 г.
  7. 7. Масло вершкове — 20 г.
  8. 8. Сметана — 10 г.
  9. 9. Вишневе варення — 60 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко довести до кипіння і засипати в нього рис, сіль і цукор. Варити рис до готовності. Вимкнути вогонь і додати в каструльку ваніль.

  2. Яблука помити, розрізати навпіл і видалити серцевини. Збризнути їх лимонним соком. Духовку розігріти до 160°C.

  3. Вершковим маслом змастити форму для випічки. Викласти рис, змастити сметаною і втиснути в нього яблука. На кожне яблуко покласти трохи варення. Поставити форму в духовку і випікати близько 60 хвилин.