Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зелень › Спанакорізо
Спанакорізо

Спанакорізо

За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.

Кількість порцій 3
Час приготування 45 хв

  1. 1. Рис — 120 г
  2. 2. Томат — 180 г
  3. 3. Оливкова олія — 60 мл
  4. 4. Кріп — 60 г
  5. 5. Шпинат — 170 г
  6. 6. Вода — 500 мл
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний — за смаком
  9. 9. Цибуля — 30 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію

  2. Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.

  3. Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.

  4. Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.

  5. Залити водою і довести до кипіння.

  6. Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.

  7. Дати охолонути хвилин 15 і подавати.