Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гриби європейська м'ясо осінь › Котлети із грибним соусом
Котлети із грибним соусом

Котлети із грибним соусом

Котлети з грибним соусом принесуть задоволення від обіду або вечері будь-якому гурману. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів котлети дуже легкі в приготуванні. Вам знадобиться всього півгодини, аби змусити ваших близьких відчути себе справжніми аристократами. І це завдяки вустерширському соусу, коріння якого йдуть з Британії. Шавлія подарує страві ніжний аромат спокою. І без того ніжні котлети з яловичини стануть ще більш ніжними завдяки грибному соусу. Ситно, смачно і корисно - ідеальний обід для великої родини, тому побалуйте дорогих вам людей цим пікантним блюдом!

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Фарш із яловичини — 450 г.
  2. 2. Печериці — 230 г.
  3. 3. Яйця — 1 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Крекер солоний — 25 г.
  6. 6. Шавлія — 1 ч.л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
  9. 9. Масло вершкове — 3 ст.л.
  10. 10. Вустерширський соус — 2 ч.л.
  11. 11. Мука — 3 ст.л.
  12. 12. Петрушка — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці  змішати фарш, яйця, цибулю, крекери, шавлію, сіль та перець. Замісити фарш до однорідності і сформувати з нього 4 однакові котлети товщиною 1,5 сантиметра.

  2. Потім у сковороді на сильному вогні розігріти вершкове масло. Викласти котлети і смажити до коричневого кольору, близько 4 хвилин з кожного боку. Після готовності перекласти котлети на тарілку.

  3. В сковороду додати вершкового масла, всипати гриби та смажити. Ввести в сковороду до грибів вустерширський соус, трохи посолити та поперчити. Посипати все мукою та влити 2,5 склянки води гарячої. Готувати такий соус близько 2 хвилин.

  4. Котлети з соком, знову перекласти в сковороду та перемішати, вкинути петрушки та готувати ще кілька хвилин.