Фрікасе з білої риби
- 1. Філе тріски — 600 г.
- 2. Вершки (жирність 30%) — 200 мл.
- 3. Напівсолодке вино — 200 мл.
- 4. Цибуля-шалот — 3 шт.
- 5. Яєчний жовток — 1 шт.
- 6. Лавровий лист — 1 шт.
- 7. Борошно — 2 ст. л.
- 8. Вершкове масло — 60 г.
- 9. Петрушка — за смаком
- 10. Cіль — за смаком
- 11. Чорний мелений перець — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Якщо філе заморожене, розморозити його і промити.
Нарізати його на порційні шматочки. За смаком посолити і поперчити і обваляти в борошні.
Розігріти сковороду і розтопити на ній вершкове масло (приблизно 30-40 г.). Обсмажити на олії рибу до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини) з кожного боку. Потім викласти рибу на тарілку.
Цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати.
Для соусу потрібно: збити вершки з яєчним жовтком. У широкому сотейнику розтопити масло, що залишилося і на середньому вогні спасерувати порізану цибулю-шалот.
Потім в сотейник додати вино і, збільшивши нагрівання, кип'ятити, поки рідина не випарується на третину.
Після чого додати лавровий лист і збиті вершки. Все посолити і поперчити за смаком. Перемішати і довести до кипіння.
Коли соус закипить, додати в сотейник смажене філе. Зменшити вогонь і протушкувати ще хвилин 8-10.
Після цього зняти з вогню і прикрасити страву січеную петрушкою.