Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно › Яєчний хліб хала
Яєчний хліб хала

Яєчний хліб хала

Хала - це єврейська святкова випічка, білий хліб особливої форми, який євреї їдять у шаббат. Шаббат - це сьомий день тижня (у євреїв це субота). Цікаво, що спочатку "хала" називали ту частину тіста, яку відокремлювали при випічці хлібобулочних виробів і віддавали священику як жертвопринесення. Цю випічку роблять продовгуватої форми у вигляді косички, яку можна сплести не тільки з трьох джгутиків, як рекомендується в запропонованому рецепті, а з такої кількості джгутиків, яка Вам здається оптимальною. Традиційне тісто для хали - здобне дріжджове. Замість маку для присипки можна використовувати насіння кунжуту. Хала повинна вийти м'якою, повітряною і дуже ніжною.

Кількість порцій 3
Час приготування 180 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Цукор — 2 ч. л.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Дріжджі сухі — за смаком
  5. 5. Масло вершкове — 1,5 ст. л.
  6. 6. Вода — 5,5 ст. л.
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
  8. 8. Мак — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити вершкове масло на водяній бані, влити в миску з борошном, дріжджами, цукром і сіллю. Поступово вливати воду, постійно помішуючи. Вбити 1 яйце і 1 яєчний білок, замісити тісто.

  2. Форму змастити шматочком вершкового масла, викласти тісто в неї, залишити на 1 годину.

  3. Тісто розділити на 3 частини, кожну скачати в ковбаску, сплести косичку. Накрити зверху її плівкою і залишити на 1 годину.

  4. Духовку розігріти до температури 200°С. Змастити деко вершковим маслом. Викласти косичку. Змастити зверху косичку збитим яєчним жовтком. Просипати зверху маком, поставити в духовку деко на 35-40 хвилин.