Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно › Яблучні млинці з лимонною цедрою
Яблучні млинці з лимонною цедрою

Яблучні млинці з лимонною цедрою

Традиційно млинці готують на Масляну - свято, пов'язане з проводами зими. Але це не означає, що господині не готують млинці протягом року. У кожної досвідченої господині є свій перевірений рецепт приготування млинців. Запропонований варіант, без сумніву, візьмуть на замітку ті господині, які хочуть внести різноманітність у цю звичну, як здається багатьом, страву. Особливість цих млинців в додаванні в тісто яблучного пюре. Дуже цікавий прийом, чи не так? І зверніть увагу ще на одну деталь: в млинцеве тісто додають лимонну цедру і корицю. До столу яблучні млинці подають гарячими з варенням, джемом або медом.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яйце куряче — 2 шт.
  2. 2. Борошно пшеничне — 200 г.
  3. 3. Цукор — 1 ст. л.
  4. 4. Масло вершкове — 1,5 ч. л.
  5. 5. Розпушувач — 1,5 ч. л.
  6. 6. Сіль — 0,5 ч. л.
  7. 7. Цедра лимонна — 0,25 ч. л.
  8. 8. Кориця мелена — 0,25 ч. л.
  9. 9. Ваніль — 0,25 ч. л.
  10. 10. Олія рослинна — за смаком
  11. 11. Яблука — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно в миску, додати сіль і розпушувач. Додати цукор, цедру, корицю з ваніллю. Перемішати.

  2. Яблука промити, очистити від насіння, нарізати шматками, покласти в блендер, подрібнити в пюре. Додати яблучне пюре в тісто. Перемішати.

  3. Білки відокремити від жовтків. Перелити жовтки в миску, додати до них розтоплене вершкове масло. Окремо збити білки. Після чого змішати жовткову і білкову суміші і додати в тісто.

  4. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити млинці до рум'яної скоринки.