Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Торт з нуги

Торт з нуги

Торт є одним із головних десертних страв святкового столу. Саме у цій страві можна проявити усі свої фантазії декорування: прикрасити горіхами, ягодами, сухофруктами (зробити його своїм маленьким шедевром). Якщо захотілося підняти собі настрій у вихідні дні, не сумнівайтеся, приємне чаювання з шматочком ніжного тортика з нуги - це кращий засіб зарядитися на увесь день позитивом. І, не забудьте покликати друзів, вони будуть раді поласувати смачним десертом! І, вже точно не встоять перед таким кулінарним шедевром. Солодкий настрій на увесь день вам забезпечений.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 400 г.
  2. 2. Яйця — 3 шт.
  3. 3. Цукор — 400 г.
  4. 4. Мед — 1 ст.
  5. 5. Мигдаль — 250 г.
  6. 6. Вершкове масло — 200 г.
  7. 7. Ванілін — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти, насипати на стіл, утворюючи гірку. Додати вершкове масло, жовтки, цукор і ванілін. Замішати тісто і  помістити в целофан.

  2. Мигдаль слід обсмажити до золотистого кольору. Для цього викласти  його на деко і поставити в духовку, розігріту до 160°C градусів на 10 хвилин.

  3. Далі підготувати наступні інгредієнти: 1 ст., меду помістити в спеціальний ківшик, долити в нього трішки води і розтопити на водяній бані на середньому вогні.

  4. Приготувати цукровий сироп: з'єднати 1/4 склянки води і 300 г. цукру. Щоб цукор розчинився, воду треба довести до кипіння на середньому вогні, при цьому перший час помішувати. Сироп, що вийшов, з'єднати з  гарячим медом.

  5. У міксері збити білки, з'єднати з мигдалем і цукром. Усе це акуратно перемішати до однорідної консистенції

  6. Охолоджене раніше тісто викласти на стіл і розкачати його до 0,5 см. Помістити у форму, змащену олією і відправити до духовки. Випікати 50 хв. Після залити, приготованою нугой. Можна прикрасити цукровою пудрою, або сухофруктами!