Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно духовка борошно › Тарт "Слива в шоколаді"
Тарт "Слива в шоколаді"

Тарт "Слива в шоколаді"

Що таке тарт? Тарт - це варіант відкритих пирогів, характерний для французької кухні. Тарт "Слива в шоколаді" - оригінальна солодка випічка. Спробувавши приготувати її один раз, Ви, без сумніву, будете час від часу повертатися до цього рецепту. Особливість запропонованого тарта полягає в тому, що це пиріг-перевертиш. Треба відзначити, що сливи і шоколад - дуже гармонійне поєднання продуктів. Кілька порад по процесу приготування. Сливу вибирайте сорту "Угорка". Викладаючи охолоджене тісто на шар слив, акуратно вминайте його по периметру форми (так у Вас утворяться бортики пирога). А обережно вминаючи тісто по всій поверхні форми, Ви досягнете того, щоб сливи занурилися в тісто.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сливи — 500 г.
  2. 2. Кисломолочний сир — 125 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 150 г.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Масло вершкове — 185 г.
  6. 6. Яйце — 1 шт.
  7. 7. Сметана — 1 ст. л.
  8. 8. Ванільний цукор — 1 ч. л.
  9. 9. Кориця — 1 ч. л.
  10. 10. Розпушувач тіста — 1 ст. л.
  11. 11. Шоколад чорний — 40 г.
  12. 12. Молоко — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно, розпушувач, 1 яйце, 125 г. м'якого масла, сир, 50 г. цукру, ванільний цукор і 1 ст. л. сметани. Замісити тісто і поставити в холодильник.

  2. Розігріти 60 г. масла на сковороді, всипати 100 г. цукру і корицю. Постійно помішуючи, чекати поки цукор не карамелізується. Після цього зняти з вогню і відразу ж перелити карамель у форму, швидко розподіляючи її по дну. На карамель викласти порізані сливи.

  3. Охолоджене тісто розкачати і, обережно вминаючи, викласти його на сливи. Випікати пиріг у духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C. Готовий пиріг перевернути дном вгору.

  4. У 5 ст. л. молока розчинити шоколад, постійно помішуючи. Швидко полити глазур'ю пиріг.