Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно шоколад › Шведський шоколадний пиріг
Шведський шоколадний пиріг

Шведський шоколадний пиріг

Все геніальне – просто. Цей життєвий девіз, мабуть, можна повною мірою застосувати до нашого рецепту домашньої випічки. Шведський шоколадний пиріг (кладкака) готується ну дуже просто і швидко, а виходить воістину божественним: злегка волога серединка (те, чого, буває, так не вистачає в пирогах), яка трохи в'язне на зубах, дозволяючи продовжити задоволення, хрустка скоринка, що нагадує потріскану шоколадну землю, і ефектний вигляд. Ласуни по достоїнству оцінять яскраво виражений шоколадний смак, адже використовуємо ми саме шоколад, а не какао. До речі, рецепт цього чудового пирога надихнув підприємливих шотландців на створення смачного шоколадного десерту всіх часів і народів – брауні.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Масло вершкове — 250 г.
  2. 2. Цукор — 370 г.
  3. 3. Яйце куряче — 3 шт.
  4. 4. Шоколад — 60 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 500 г.
  6. 6. Розпушувач — 10 г.
  7. 7. Вершки 35% — 250 мл.
  8. 8. Сода — 2 г.
  9. 9. Ванілін — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані. Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, шоколад і ще трохи збити. Вершки збити з ваніллю.

  2. Всипати просіяне борошно з розпушувачем і содою в яєчну масу, а потім додати вершки. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 170°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 50-60 хвилин.