Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська борошно › Штрудель з грушами
Штрудель з грушами

Штрудель з грушами

Легкий пиріг (так ми називаємо "штрудель") завоював любов слов'ян своїм соковитим і кисло-солодким смаком. Штрудель родом з Австрії. Він буває сирним, горіховим і з різними фруктовими начинками. Як правило, яблучний вважається класичною, традиційною стравою, але штрудель із грушами вийде ні трохи не гірше. Любителям солодкого поза сумнівом захочеться внести свої корективи в цей рецепт, і будь ласка... Варіантів багато, кращий з них - додати в рулет шоколад. Доповнень безліч до цього десерту, це можуть бути горіхи, родзинки, мак. Досконалий смак підкреслять прянощі, ми обрали корицю. Цей штрудель заслужено займе своє місце в топ-5 кращих десертів для вашої сім'ї. Ось побачите!

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 250 г.
  2. 2. Оливкове масло — 3 ст. л.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Вода — 100 мл.
  5. 5. Сіль — щіпка
  6. 6. Вершкове масло — 150 г.
  7. 7. Груша — 1,5 кг.
  8. 8. Лимон — 1 шт.
  9. 9. Панірувальні сухарі — 150 г.
  10. 10. Родзинки — 100 г.
  11. 11. Кориця — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти на поверхні. Зробити заглиблення, посолити і вбити яйце. Додати оливкової олії 1 ст. л. і півсклянки теплої води (додавати поступово). Вимісити тісто.

  2. Після того, як вийде еластичне тісто, розділити його на 2 частини і сформувати дві кульки. З другого зробити перепічку, збризнути 1/2 ст. л. оливкової олії. З першою виконати те ж і накрити нею першу перепічку. Знову все перемішати, до повного поглинання олії.

  3. Полити тісто олією, узяти миску і накрити його. Потім приступити до груш.

  4. Чисті груші порізати на дрібні шматочки, посипати цукром, цедрою лимона, корицею. Сюди ж додати замочені родзинки. Перемішати.

  5. Тим часом, вершкове масло розтопити на сковороді і обсмажити панірувальні сухарі до золотистого кольору.

  6. Дуже тонко розкачати тісто. Змастити листи олією і посипати панірувальними сухарями, не доходячи до краю. Викласти начинку з груш. Потім скручуючи тісто, сформувати рулет.

  7. Змастити вершковим маслом майбутній штрудель і помістити його в духовку, розігріту до 200ºС. Випікати 40 хвилин.