Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська випічка обід › Шоколадно-апельсиновий хліб
Шоколадно-апельсиновий хліб

Шоколадно-апельсиновий хліб

У свіжоспеченого хліба незвичайний смак, а хліб зі всілякими добавками - це справжня спокуса. Рецептів існує величезна безліч. Дуже гармонійно поєднуються два смаки: смак апельсина і шоколаду. Шоколадно-апельсиновий пиріг справедливо буде назвати пирогом гарного настрою, адже шоколад здатний підняти настрій, позбавити від втоми, депресії та стресу. Він додає сил та енергії. Людина, що споживає шоколад, стає більш активною і діяльною. А смак апельсина в значній мірі підсилює ефект шоколаду.

Кількість порцій 4
Час приготування 200 хв

  1. 1. Вода — 100 мл.
  2. 2. Борошно пшеничне — 550 г.
  3. 3. Дріжджі сухі — 2,5 ч. л.
  4. 4. Какао-порошок — 50 г.
  5. 5. Цукор — 3 ст. л.
  6. 6. Цедра апельсина — 1 ч. л.
  7. 7. Кориця мелена — 0,5 ч. л.
  8. 8. Масло вершкове — 2 ст. л.
  9. 9. Молоко — 50 мл.
  10. 10. Яйце куряче — 1 шт.
  11. 11. Сіль — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску висипати дріжджі, залити теплу воду, ретельно перемішати.

  2. Окремо змішати борошно, какао-порошок, цукор, цедру, корицю і сіль. Руками перемішати. Додати нарізане розм'якшене вершкове масло, після влити молоко, додати яйце і дріжджі.

  3. Вимісити тісто. Змастити миску маслом, покласти в неї тісто, кілька разів перемішати в мисці його, щоб тісто ретельно покрилося маслом.

  4. Накрити миску рушником зверху, поставити в тепле місце на 1 годину.

  5. Викласти тісто у змащену форму для випікання. Змастити зверху хліб рослинною олією, накрити рушником, залишити на 1 годину в теплому місці.

  6. Духовку розігріти до 190°C. Поставити форму в духовку, відразу ж зменшити температуру до 180°C, дістати через 30-40 хвилин.