Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Житній хліб

Житній хліб

Ви пробували коли-небудь справжній домашній житній хліб? Його хрустку скоринку і теплий запашний м'якуш? А якщо вам ще й вдавалося спробувати хліб з печі, то ви напевно назавжди запам'ятали цей смак, який важко передати. Так, зараз грубок в будинках і вже тим більше в квартирах немає, але це не заважає господаркам пекти смачний домашній хліб. Виходить він не гірше магазинного, а може і краще. Тим більше, що сам рецепт досить таки простий, і з ним впорається будь-хто, у кого є бажання випробувати себе і свої сили в цій сфері кулінарії. Хліб виходить такий повітряний, що ваші рідні розхапають сього дуже швидко. Так що готуйтеся до того, що пекти його доведеться досить таки часто.

Кількість порцій 8
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно житнє — 500 г.
  2. 2. Вода — 300 мл.
  3. 3. Дріжджі сухі — 8,5 г.
  4. 4. Сіль — За смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати всі інгредієнти і вимісити тісто.

  2. Залишити для вистоювання на 2 години, після чого обім'яти.

  3. Сформувати буханку, зробити надрізи і відправити у попередньо розігріту до 220°С духовку на 30 хвилин. Перевірити готовність хліба можна постукуванням - звук має бути дзвінким.

  4. Витягнути готовий буханець, укутати в рушник і остудити. Все, можна подавати.