Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно пасха › Пшенично-житній хліб з родзинками і кмином
Пшенично-житній хліб з родзинками і кмином

Пшенично-житній хліб з родзинками і кмином

Хліб - один з найдавніших продуктів на нашій планеті. Перші згадки про хліб з'явилися в Давньому Єгипті. За іншими даними хлібопечення придумали представники давньої трипільської цивілізації, які проживали на землях сьогоднішньої України. Споконвіку наші предки дуже трепетно ​​і з повагою ставилися до хліба. Подібне спостерігалося в багатьох європейських країнах, що свідчить про важливість цього найціннішого продукту харчування. Пропонуємо вам спробувати спекти справжнісінький пшенично-житній хлібець з родзинками і кміном за нашим чудовим рецептом. Смачний, ароматний, неймовірно м'який хліб гідно оцінять ваші домочадці. Приємного апетиту!

Кількість порцій 2
Час приготування 160 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Борошно житнє — 200 г.
  3. 3. Дріжджі сухі — 8 г.
  4. 4. Родзинки — 250 г.
  5. 5. Насіння кмину — 1 ч. л.
  6. 6. Сіль — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Включити духовку на 250°С. У мисці змішати родзинки та насіння кмину. В окремій мисці змішати обидва види борошна, додати сіль, перемешать. Додати дріжджі. Влити 350 мл. води, замісити тісто.

  2. Коли тісто стане густим, додати родзинки з кмином, перемішати. Викласти тісто на стіл. Пом'яти трохи тісто, наситити повітрям.

  3. Сформувати кулю, викласти в миску, посипати борошном, накрити миску рушником, поставити миску в тепле місце на 1 годину.

  4. Тісто викласти на поверхню з борошном, розділити ножем на дві частини, зробити дві кулі. Накрити рушником, залишити на 10 хвилин. Кожен шар розправити руками в прямокутник. Довгі краї розправити по черзі загнути до центру, прикріпити злегка великим пальцем. Скласти навпіл по довгій основі, запечатати шов.

  5. Отримані батони, викласти на присипаний борошном рушник швом вгору, зробивши між ними складку з тканини рушника. Накрити іншим рушником, залишити на 1 годину.

  6. Батони перекласти на стіл, швом донизу, зробити ножем надріз вздовж батона, після, розрізи, що розходяться від центрального розрізу.

  7. Зволожити духовку перед випіканням, зменшити температуру до 220°С, випікати 30 хвилин.