Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Профітролі

Профітролі

Спочатку слово "профітроль" у французькій мові означало невелику грошову винагороду,а пізніше, за приємний смак, так стали називати милі маленькі тістечка із заварного тіста. Нам профітролі дуже полюбилися за відносну простоту приготування і універсальність. Адже зараз їх готують не тільки з солодкими начинками (а їх можна наповнити сирним, заварним, масляним кремом, джемом, вареним згущеним молоком, а зверху посипати цукровою пудрою), а й, розрізавши на дві половинки, подають як закуску, заповнену салатом, паштетом, ікрою. Загалом, якщо ви плануєте банкет, радимо приготувати подвійну порцію профітролей - вийде і закуска, і десерт.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Молоко — 1 склянка
  2. 2. Вершкове масло — 120 г + ще для змазування противня
  3. 3. Борошно — 200 г
  4. 4. Яйця — 4 шт.
  5. 5. Сіль — на кінчику ножа
  6. 6. Цукор — 1 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігрійте до 200 ° С.

  2. У молоко додайте сіль і цукор та закип'ятіть його.

  3. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками, покладіть в кипляче молоко і знову дайте йому закипіти.

  4. Коли молоко закипить, не вимикаючи вогонь, швидко всипте борошно, постійно помішуючи масу.

  5. Зменшіть вогонь і продовжуйте помішувати, поки маса не стане трохи блискучою.

  6. Зніміть масу з вогню, трохи остудіть і по одному збивайте яйця (маса не повинна бути занадто гарячою, щоб вони не згорнулися), вимішуючи тісто. Після цього воно повинно трохи розпливатися.

  7. Противень змастіть маслом і викладіть на нього профітролі, формуючи їх чайною ложечкою або видавлючи з кондитерського мішка.

  8. Випікайте профітролі в духовці близько 15 хвилин - до золотистого кольору. Не відчиняйте духовку, щоб профітролі не осіли.

  9. Готові профітролі остудіть і наповніть начинкою.