Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Сливовий торт

Сливовий торт

Одна лише думка про приготування домашніх тортиків вселяє в Вас невпевненість? Відкиньте страхи, адже перед Вами самий простий і швидкий рецепт дуже смачної випічки, яка прикрасить Ваш солодкий святковий стіл – сливового торта. Завдяки відмінним смаковим якостям, щільній текстурі і соковитій м'якоті сливи заслужено вважаються одним з найбільш вдалих фруктів для приготування домашньої випічки, а пироги з її участю виходять божественні і дуже красиві. Наш пиріг – не виняток. Розсипчасте тісто, що тане в роті, і щедрий сливовий прошарок, нікого не залишать байдужим, навіть самого примхливого ласуна. Родзинка пирога – в додаванні в тісто п'янкого, міцного алкогольного напою рому.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 250 г
  2. 2. Цукор — 140 г
  3. 3. Маргарин — 75 г
  4. 4. Масло вершкове — 100 г
  5. 5. Яйце куряче — 2 шт.
  6. 6. Лимон — 100 г
  7. 7. Ром — 10 мл
  8. 8. Розпушувач — 5 г
  9. 9. Сливи — 500 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно. Половину борошна змішати з 60 гр цукру і вершковим маслом. Добре перемішати, накрити харчовою плівкою і поставити в морозилку мінімум на 30 хвилин. Лимон помити, на тертці натерти цедру.

  2. Змішати другу половину борошна, розпушувач, цукор. Додати маргарин і яйця і перемішати до однорідної консистенції. Додати до тіста ром, цедру і добре перемішати. Духовку розігріти до 200 градусів.

  3. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Форму для випікання змастити маслом і вилити в неї тісто. На тісто укласти половинки слив. Дістати тісто, яке лежало в морозилці, натерти на тертці і посипати ним сливи. Покласти форму в розігріту духовку і випікати близько 30-35 хвилин.